החלטה
1.בפני בקשה לתיקון פרוטוקול הדיון שהתקיים בתיק זה ביום 7/3/2010.
המבקש, טוען כי במהלך הדיון, אמר עו"ד סתיו, ב"כ המשיבים, את הדברים הבאים:
"נעשו פה דברים חמורים. המדובר בעו"ד ששלח יד בכספי לקוח".
בעקבות הדברים הללו, ביקש המבקש, אשר נכח בעצמו באולם בית המשפט, להתייחס לדברים ואכן, בפרוטוקול בית המשפט נכתב "נערך דיון בלתי פורמאלי במסגרתו אמר התובע את דברו".
המבקש, עותר להוספת הדברים לפרוטוקול הדיון, זאת מאחר שנפגע עמוקות מן הדברים ובנוסף לכך, לדבריו, לאמירה זו עשויות להיות השלכות להמשך.
2.בתגובתם, טענו המשיבים כי המדובר בדיון בלתי-פורמאלי, אשר התקיים בהסכמת הצדדים, ובמסגרתו נאמרו גם דברים נוספים, דוגמת תלונת המשיבים על התנהגות המבקש. לדברי המשיבים, לו רצה המבקש כי יירשמו דברים מסויימים, היה עליו לדרוש רישומם מיד וללא שיהוי, אך הוא לא עשה כך.
3.בתשובת המבקש, טען הלה כי המשיבים לא הכחישו כי הדברים נאמרו ועל כן מן הדין לתקן את הפרוטוקול.
4.סעיף 68א לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד – 1984:
"(א)בדיון בבית משפט ינוהל פרוטוקול שישקף את כל הנאמר והמתרחש בדיון והנוגע למשפט, לרבות שאלות והערות בית המשפט, אולם בקדם משפט, בישיבה מקדמית או בדיון מקדמי אחר רשאי בית המשפט, בהסכמת בעלי הדין, לכלול בפרוטוקול את עיקרי הדברים שבדיון; בית המשפט יקבע את דרך רישום הפרוטוקול; בסעיף זה, "דיון מקדמי" - לרבות דיון שאין בו שמיעת ראיות בעל פה או שמיעת טענות בעלי הדין ושנועד לבחון את האפשרות לסיים את ההליך בהסדר מוסכם בין בעלי הדין.
(ב)בית המשפט רשאי להורות שלא יירשמו בפרוטוקול דברי גידוף, נאצה, השמצה או ביזוי, ובלבד ששוכנע כי אין טעם המצדיק את רישומם בפרוטוקול.
(ג)בעל דין זכאי לקבל, בתום הדיון או בסמוך לאחר מכן, עותק של הפרוטוקול.
(ד)בית משפט רשאי, לפי בקשת בעל דין ולאחר שנתן לשאר בעלי הדין הזדמנות לטעון את טענותיהם, לתקן רישום בפרוטוקול כדי להעמידו על דיוקו; בעל דין רשאי להגיש בקשה לתקן רישום בפרוטוקול בתוך עשרה ימים מיום שהומצא לו הפרוטוקול. ..."
4.בקשה לתיקון פרוטוקול תיענה כאשר טענה או התרחשות פלונית שבזמנו לא נראתה חשובה בעיני השופט, אכן נטענה או התרחשה והתברר כי היא בעלת חשיבות ממשית לנושא הדיון ורק בטעות הושמטה מתוך הפרוטוקול.
5.הדיון בו מדובר הינו דיון קדם משפט, אשר במהלכו, בידיעת הצדדים, כפי שנעשה לא פעם, התקיים דיון בלתי פורמאלי, כאשר לצדדים ברור היה כי הדברים לא נרשמים. במהלך הדיון, יכול היה כל צד, על פי הדין, לדרוש רישומם של דברים מסויימים בפרוטוקול הדיון, אולם הדבר לא נעשה.
6.על פי סעיף 68א(ד) בקשה לתיקון פרוטוקול, רשאי בעל הדין להגיש בתוך עשרה ימים מן המועד שבו הומצא לו הפרוטוקול. פרוטוקול הדיון הומצא לצדדים מיד בתום הדיון, ביום 7/3/2010. המבקש לא ביקש את תיקון הפרוטוקול מיד לאחר הדיון ואף לא בימים שלאחר מכן. הבקשה לתיקון הפרוטוקול הוגשה רק ביום 11/5/2010, למעלה מחודשיים לאחר הדיון.
7. בנסיבות אלה, ומאחר שגם לגוף הבקשה, לא ראיתי מדוע הדברים הנטענים הם בעלי חשיבות ממשית לנושא הדיון, הבקשה נדחית.
ניתנה היום, כ"א סיון תש"ע, 03 יוני 2010, בהעדר הצדדים.